Rebild 8 timers trail 2019

Rebild 8 timers trail – Hvad er nu det for noget extremt halløj?

Det er slet ikke så farligt som det lyder, og er mest af alt en hyggelig dag i fantastiske omgivelser. 

Konceptet er ret enkelt. Løb så mange omgange man kan i løbet af 8 timer på en 6,2 km rute med 225 højdemeter. Man kan deltage solo eller på hold af 2, 3 eller 4 personer. Man bestemmer selv rækkefølgen på holdet og hvor mange omgange man vil løbe. Antallet af færdiggjorte omgange når de 8 timer af gået tæller som resultat i den sidste ende når alt gøres op. 

I 2019 udgaven deltog jeg sammen med en kammerat, og Anders B og Ole P fra Viborg Ok, som begge var kommet med på et afbud. Jeg havde sat barren højt og rettet målet mod 12 omgange for vores hold. Det er et snit på 40 min. per runde, og med udsigt til blå himmel og 25 grader, så skulle der kæmpes godt i bakkerne. Vi nåede målet og klarede de 12 omgange på 7 timer, 57 minutter og 15 sekunder, men der var spænding til det sidste, og Ole blev heppet godt på vej med ca. 1 km tilbage og igen i opløbet (som vitterligt er et opløb 🙂 ). Så som hold nåede vi ca. 75 km og 2.700 højdemeter.

Vi havde til dagens anledning medbragt et af vores klubtelte, så vi havde et sted at søge skygge når vi ikke var på ruten. Samme sted blev der tanket rigeligt med vand, og der er vel blever drukket omkring 10-12 liter vand i dagens løb. Da løbet tager hensyn til vores alle sammens natur, skal man selv medbrige kop til væske – både på ruten og i mål, som forøvrigt har et fantastisk depot – spækket med energidrik, vand, chips, bananer, æbler, vingummi og om eftermiddagen kage. Der er i dagens løb mulighed for gratis massage af de ømme muskler, og i år var der 3 massører tilstede på pladsen.

Vi havde hver især lidt mad med til at fylde på med undervejs, og Stefan havde sørget for energigeler / energibarer, og sågar en rigtig god pastasalat, som vi spiste efter strabadserne. Den blev skyllet ned med et glas champagne og en kold øl – det smagte fantastisk på det tidspunkt :-). Vi startede ud fra Viborg kl. 8 lørdag morgen, og var hjemme igen til kl. 20 om aftenen, så det var en lang dag i bakkerne. Men det er jo ikke så meget anderledes end et o-stævne i den anden ende af landet. 

Der er allerede nu åbnet for tilmelding til 2020 udgaven som finder sted lørdag den 27 juni. Stefan og jeg stiller med et 4 personers hold igen, og det kunne være fedt hvis vi kunne samle nogle flere hold fra klubben – eller med andre man kan forestille sig har lyst til at deltage. Det skal ikke være med konkurrence for øje, men en hyggelig dag i flotte omgivelser, hvor folk er gode til at tage hensyn og stemningen er i top. Samtidig er det pænt god bakketræning man kommer hjem med, også selvom man skulle nøjes med kun 1 omgang på turen.

Er du interesseret i at høre mere, så tage endelige fat i mig, eller find begivenheden på facebook.

Herunder følger en kort film fra årets arrangement.

https://www.facebook.com/RunnersDK/videos/870358873331224/UzpfSTU0Nzg4MjQ4NzoxMDE1NzI2NjAzMTkwMjQ4OA/

En bakket trail hilsen

Jakob

Subscribe
Notify of
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Stig Barrett
Editor
5 years ago

2700 højdemeter, det var dog en del. Fin beskrivelse af jeres løb i bakkerne og dejligt at I selv lægger artiklen på hjemmesiden 🙂

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x