Spændende pinse med orienterings-udfordringer.

19., 20. og 21. maj 2018

Lørdag kl. 12.00 havde Skive Orienteringsklub arrangeret dobbelt sprint orientering. 1. start foregik i nærheden af havnen, på en plæne ved Højskolen. Ca. 1 km fra stævnepladsen. Det gjorde nu ikke noget, så havde man jo klaret opvarmningen på vejen.

Første tur foregik i Krabbesholm skov. Spændende at løbe på sprintkort i skoven. Det snød vist mange. Der var jo ikke langt mellem posterne. Skoven var dog stadig kuperet og noget mudret visse steder. En sjov tur med både slugter, huller, stikryds, bakker og andet spændende. En sjov lille tur, der dog tog lidt længere tid end jeg først havde forstillet mig. Stævnepladsen var i parken bagved stadion. En hyggelig plet, hvor vi alle nød det smukke sommervejr. I pausen kunne vi så underholde os med elite atletik på stadion, hvor vi jo alligevel skulle besøge kiosken for lidt frokost.

2. tur begyndte kl. 14, hvor starten var rykket op i byens centrum. Helt præcist ved Skive Kommunes bygninger. Skive er en spændende by at løbe sprint i. Det var ikke første gang jeg havde prøvet kræfter med området, men kunne alligevel komme i tvivl om enkelte små passager. Hvor er det nu lige jeg er? Kan man komme igennem her? Jeg var ikke helt skarp og blev fanget et sted hvor jeg havde læst definitionen forkert og kom ind i den forkerte gård. Næste post var heller ikke god. Her havde jeg ikke set at der var en port og løb en hel omgang omkring en bygning før jeg fandt ind til posten. Sjovt og udfordrende og så sluttede vi af med et par poster i parken inden vi krydsede vejen og endte på stævnepladsen igen. Et dejligt løb, hvor jeg igen brugte for lang tid. Mon det kan have noget at gøre med konditionen?  

Vi var en 14-15 deltagere fra Viborg Orienteringsklub. Vi hyggede os og nød det gode vejr og fik snakket lidt vejvalg. Josephine vandt hendes klasse – tillykke.

IMG_20180519_120930

Søndag morgen pakkede vi igen bilen for at køre til Fyn. Her ventede Fynsk Sprint Cup, der er et rigtig sjovt koncept. Cuppen består af 2 løb søndag og 2 løb mandag. Første stop var i Middelfart. Vi fulgte instruktionen og holdt os til de veje vi måtte køre af. Vi skulle jo ikke ind i løbsområdet og risikere at blive diskvalificeret inden vi var kommet i gang. Vi fandt de anviste p-pladser, som lå et stykke fra stævnepladsen. Igen var vejret med os. Solen skinnede fra en skyfri himmel og temperaturen var ca. 20 grader. Stævnepladsen var en lille park omgivet af store træer ved siden af en lille sø. Skønt område. Løbet var lavet som put and run. Det vil sige, at man kunne starte til første løb mellem kl. 11.00 og 12.15. Vi var fremme i god tid og gjorde klar til en tur i byen. Hvad havde de mon fundet på denne gang? (vi har tidligere deltaget i et tilsvarende løb i Middelfart). Der var snitslet til starten som var ved foden af en jernbanegangbro. Her blev vi i hold fulgt over broen med instrukser om at holde os i venstre side og holde ved gelænderet. (Det var vist ikke let at få så mange o-løbere til at rette ind). Løbet startede lige midt i et villakvarter, hvor min 1. post var placeret ikke ret langt fra start, men på en sti ned mod nogle haver og en børnehave. De næste poster førte os rundt i børnehaven, mellem buske og træer og små skure. Jeg havde et enkelt bom, men et af de store. Pludselig var jeg drejet en gang for meget og så var jeg blevet væk. Jeg fandt ind på kortet igen og fortsatte videre ud i byen gennem én enkelt glas skydedør og så så det ud som om at løbet sluttede ved post 17. Hvad var nu det? Det viste sig at være et P-hus, hvor der var placeret poster rundt omkring i P-huset på forskellige dæk. Det tog lidt tid at knække koden for hvordan den gåde skulle løses. Se kortudsnit. En sjov detalje, som jeg ikke havde prøvet før.

Næste løb skulle foregå fra stævnepladsen. Kl. 13.15 var startpersonalet klar igen. Denne gang foregik løbet i den omkringliggende park, med gamle bygninger, grønne områder, hække, indhegninger og en lille sø. Der var lavet flere sløjfer på løbet, dvs. man skulle have nogle af posterne flere gange. Det gjorde, at man hele tiden skulle have kortkontakt, for posterne lå tæt. Det var sjovt for man kunne nemt springe noget over hvis ikke man fulgte med. Endnu en dejlig tur i et skønt område. Målet var på stævnepladsen, så det hele foregik det samme sted. Endnu et fuldført dejligt o-løb.

Efter løbet fortsatte vi turen til Faaborg, hvor mandagens løb skulle foregå. Vi havde booket en overnatning på Faaborg Vandrehjem, hvor vi blev indkvarteret i et helt nyrenoveret vandrehjem med søde værtsfolk. Hele vejen fra Middelfart til Faaborg havde vi sukket efter en is eller en fadøl, så det første vi gjorde var at gå ind på torvet og købe fadøl. Dejligt – at sidde der med dejlig fadøl og med flere løb overstået og glæde sig til næste dags løb.

Mandagens løb var også som put and run med første start kl. 10.00. Denne gang var der 1100 m til start, så vi begav os ved hjælp af afmærkning helt uden for byen. Nærmere bestemt på Føtex’ parkeringsplads. Her startede vi ud i nogle kolonihaver og derfra til et beboelseskvarter, gennem en skole og videre i et område, vist nok med ældreboliger. Her var man ikke helt tilfreds med at der var stillet poster op, så en post var blev “taget ind” af en beboer, der ikke var tilfreds med at der var stillet poster op langs hans hæk. Posten blev fundet frem igen, men det gav selvfølgelig lidt forvirring (Stævnet var ret hurtige til at træffe en beslutning om at trække dette stræk ud af beregningen). Derfor blev ingen disket for den manglende post. Videre ind i byens små gader og baggårde for at ende på torvet, som var stævneplads.

Næste og sidste start var kl. 12.15. Denne gang var der også en lang tur til start. Starten var ved en jernbane (en veteranjernbane, hvor toget kørte en gang i mellem). Her måtte man løbe på, og langs med skinnerne. Turen gik over jernbanen, gennem et lille stykke skov, gennem et grønt område måske en børnehave /spejderplads, gennem noget industri og tilbage til centrum med flere baggårde og små passager. Igen sluttede den dejlige løbetur på torvet, hvor målet var midt på torvet. Midt på torvet ligger også et sødt lille ishus. Min præmie var en kæmpevaffel lige efter målgangen. En dejlig afslutning på en herlig weekend med 6 velgennemførte o-løb. Så nu er jeg klar til DM i næste weekend.

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x