Turen til post 2 – se klubbladet

Tænk sig jeg skulle helt til Syditalien.

Øh for hvad, kunne man jo spørge. Tja, et rigtig godt eksempel på, hvor vigtigt det er hurtigt at erkende en fejl eller en ”faret vild” situation.

Vi var som I kan læse om andet sted i bladet 4 VO’er, der var rejst til World Master Orienteering Competition i regionen Puglien i Syditalien, nærmere bestemt på Gargano halvøen.

Efter et par dage med sprintløb skulle vi i gang med skovløbene. Første løb var et kvalifikationsløb, hvor det blev bestemt i hvilke heat man efterfølgende starter til Mellemdistance finale og Lang finale.

Vi havde ikke været i skoven inden løbet, så de første poster handlede om at forstå kortet og forholde sig til en noget speciel skov.

Jeg startede forsigtigt ud og fandt uden nogen problemer frem til post 1. Strækket til post var et af 2 langstræk på banen. Jeg tog en kompaskurs og fulgte den mens jeg forsøgte at være med på kortet. Som i kan se herunder lykkedes det ikke så godt. Jeg trak til venstre (Jeg er grøn, Colin er rød).

Jeg havde svært ved at læse højene og helt at forstå stenene, lavningerne gik det derimod meget bedre med.
Efter at have brugt et par minutter på at finde ud af hvor jeg var (Ved den grønne pil) opgav jeg det. Jeg besluttede i stedet at vende tilbage til seneste kendte punkt post 1. Tilbage ved post 1 satte jeg igen en kurs på kompasset men besluttede kun at bruge kompasset til at sikre at jeg bevægede mig i den rigtige retning. I stedet bevægede jeg mig frem fra markant detalje til markant detalje og løb lige i posten. Jeg har medtaget Colins løb som eksempel på, hvad der kan ske når man ikke kan læse kortet og blot bliver ved med at lede formålsløst. Jeg talte med Colin efterfølgende. Han fortalte at da han endeligt ”gav op” og ville finde tilbage til post 1, så viste han ikke hvordan han skulle finde post1 og var derfor bange for helt at forsvinde. Han fandt post 2 men tabte meget tid, selv i forhold til mig.

Jeg fik i hvert fald en øjenåbner om, at fejl erkendelse er meget vigtig.

I kan se strækket på videoen herunder

Blå løber er Stig Barrett. Gul løber er Colin.

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x